De uitkomst van het interne Tether onderzoek

In 2015 heeft Tether Limited de cryptomunt Tether gelanceerd. Deze munt is één op één gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. Met andere woorden Tether, tickersymbool UDST, heeft altijd dezelfde waarde als het onderliggende fiatgeld, de US Dollar. Er zijn dus evenveel Tethers in omloop als er fiatgelden op de fondsenrekening staan van de onderneming (de 1:1 reserve ratio), althans dat beweren zijzelf.

Echter de Amerikaanse toezichthouder de CFTC vertrouwde het zaakje niet en heeft begin 2018 een onderzoek gestart naar Tether. De reden van dit juridische onderzoek is namelijk dat er gerede twijfel bestond dat er evenveel Tethers circuleren als er US Dollars in bezit zijn van Tether.

Hierop heeft Tether zelf een eigen onderzoek laten verrichten door Freeh, Sporkin & Sullivan, een Amerikaans advocatenkantoor waarvan de uitkomst luidde dat op 1 juni 2018 alle USDT gedekt zijn door de US Dollars die in reserve zijn gehouden.

De conclusie kan met de nodige scepsis worden bezien, want het is slechts een momentopname. Wat er voor 1 juni of na 1 juni is gebeurd is niet duidelijk. Daarnaast kan het onderzoek niet worden gezien als een volledige audit. Immers FSS is een advocatenkantoor en geen accountsorganisatie. Toch reageerde de markt opgelicht op deze uitkomst.

Het wachten is nu op de reactie van de CFTC.

 

 

Registeren