De decentralisatie van het NEO netwerk

In 2014 is de token Antshares gelanceerd door de Chinese onderneming Onchain, in 2017 omgedoopt tot NEO.

Op het netwerk van NEO worden met name applicaties ontwikkeld, zoals slimme contracten en Dapps (gedecentraliseerde Apps) in diverse programmeertalen. Daarnaast heeft het als groot voordeel dat het netwerk schaalbaar is. In de toekomst verwacht men 10.000 of meer transacties per seconde aan te kunnen. Tot slot wordt NEO ondersteund door de Chinese overheid. Hiermee is het een serieuze concurrent van Ethereum.

Echter de laatste tijd heeft NEO veel kritiek gekregen op haar monopolie op nodes.

Nodes zijn de computers binnen het netwerk van, in dit geval, NEO die consensus trachten te bereiken over de validiteit van de transacties op het netwerk. Na akkoord, kunnen de transacties worden toegevoegd aan de blockchain.

De huidige nodes worden volledig beheerd door NEO zelf.

De NEO-gemeenschap heeft zich de kritiek aangetrokken en heeft besloten het netwerk te decentraliseren. Na een testperiode van een half jaar heeft zij gekozen om een onafhankelijke node, de City of Zion organisatie, toe te laten op het netwerk. 

City of Zion is een onafhankelijke, internationale groep van programmeurs en ontwikkelaars die steeds werken aan het NEO-netwerk.

Dit is de eerste stap in de verdere decentralisatie van het NEO-netwerk. In de toekomst zullen meer onafhankelijke nodes worden toegelaten.

Registeren