Marktkapitalisatie is maatstaf om waarde cryptovaluta te bepalen

Een methode om de waarde van een cryptomunt te bepalen is te kijken naar de marktkapitalisatiewaarde. Dit is de prijs vermenigvuldigd met het totaalaantal munten in omloop in de markt. Kijken we bijvoorbeeld naar Ripple dat staat deze munt gebaseerd op de marktkapitalisatiewaarde van $ 18,6 miljard op plek nummer drie op de cryptovalutalijst. Dus dit is een goede munt om in de beleggen kan al snel de conclusie zijn. Maar dit is nog maar de vraag.

Het aantal uitstaande Ripples is ruim 39,2 miljard. Dit betekent dat de prijs slechts
$ 0,47 bedraagt. De marktwaarde van de Ripple wordt dus met name bepaald door de hoeveelheid uitstaande munten en veel minder door de prijs van de munt.

Toch beslissen veel beleggers om gebaseerd op de marktkapitalisatiewaarde van de Ripple deze munt te kopen. Hij staat namelijk steevast op de 3e plek en is nog lekker goedkoop ook!
Deze munt kan dan toch makkelijk stijgen naar $ 2,35?!

Echter dat zou een stijging van de koers van 500% inhouden. Dat betekent dat er aanvullend voor $ 92 miljard belegd moet gaan worden in de Ripple.
Hoe reëel is dat?

Daarnaast hebben we gezien dat er heel veel Ripples in omloop zijn. Een munt met een veel hogere prijs, maar die schaars is heeft eerder kans om in waarde te stijgen, dan een munt die goedkoop is, maar niet schaars is.

Dus je beleggingskeuze alleen baseren op de marktkapitalisatiewaarde van een cryptomunt is niet aan te raden. Kijk bijvoorbeeld ook naar het dagelijkse handelsvolume, de toegevoegde waarde en het team achter de munt.  

 

 

Registeren