Institutionele beleggers

Op dit moment wordt de cryptomarkt volledig gedomineerd door particuliere beleggers (90%). Institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en levensverzekeringsmaatschappijen hebben slechts een marktaandeel van 10%.

Gaat daar ooit verandering in komen? Wat houdt deze partijen tegen om deze markt te betreden? Wij denken dat dit afhankelijk is van twee zaken: regulering en veiligheid.

Op dit moment is de cryptomarkt slechts beperkt gereguleerd (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen- en obligatiebeurzen). Naast de geringe regulering, hanteert ieder land ook zijn eigen regels waar een cryptobeurs al dan niet aan moet voldoen.

Weten wie hun klanten zijn, weten waar de gelden van hun klanten vandaan komen zijn essentiële voorwaarden gesteld aan een exchange voordat professionele beleggers hun gelden toevertrouwen aan hen. 

Daarnaast is de veiligheid van de beleggingen van het grootste belang. De meest recente hack van een exchange, Bithumb, vond plaats op 20 juni 2018. Hierbij hebben hackers $ 31 miljoen buit gemaakt.

Omdat de meeste exchanges zijn gecentraliseerd, zijn deze redelijk eenvoudig te hacken. Immers een hacker hoeft maar één server aan te vallen. Vandaar dat de meeste exchanges hun structuur willen omvormen naar een zogenaamde DEX. Een gedecentraliseerde exchange. Een hacker moet dan alle aangesloten servers tegelijkertijd aanvallen. Dat is (welhaast) onmogelijk.

Zodra aan deze twee voorwaarden is voldaan, regulering en veiligheid, verwachten wij een aanzienlijke toestroom van gelden richting de cryptomarkt, waardoor deze substantieel kan groeien en een stuk stabieler wordt.

 

 

 

 

 


Registeren