Anonieme munten

Een van de grote voordelen van de blockchaintechnologie en cryptomunten was anonimiteit. Dit betekende dat de persoon achter een transactie niet te achterhalen was. Echter in de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Iedere transactie is uiteindelijk te herleiden tot een persoon.

Dit zorgde voor de opkomst van anonieme munten zoals Dash, Monero, Z-Cash en Verge. Bij deze cryptomunten worden de transacties dusdanig door elkaar gehusseld dat de identiteit van een persoon niet te achterhalen is. Dat heeft geleid tot de aanname van de Amerikaanse geheime dienst dat deze munten dan ook worden gebruikt voor illegale transacties. Immers malafide personen zijn er niet bij gebaat dat transacties naar hen te herleiden zijn en opteren dan ook om hun deals te verrekenen in een anonieme munt. Dat is ook bewezen. Echter kijken we naar de hele cryptomarkt dan wordt minder dan 1% van alle transacties gebruikt voor illegale activiteiten!

Toch beschouwd de geheime dienst de opkomst van anonieme munten als zorgelijk want recent hebben zij hulp gevraagd aan het Congres om hiernaar onderzoek te laten verrichten.
De Amerikaanse overheid kennende laat dit onderzoek nog wel even op zich wachten. 

 

 

 

Registeren