Vragen

Wij snappen dat het beleggen in cryptovaluta best complex kan zijn. Om alles wat eenvoudiger te maken hebben we hier de meest gestelde vragen verzameld. Staat er een vraag niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Nee, dat hoeft niet. Dat regelt DXE voor je.

Wij helpen je graag bij de aankoop en verkoop van cryptovaluta en het beheren van je portefeuille.

Wij nemen dus alles voor je uit handen. Neem daarom contact met ons op via help@dxe.nl of 085 8 226 226 en we helpen je verder.

 

Een account maak je aan voor je eigen gemak.
Met dit account heb je te allen tijde inzage in je eigen portefeuille en zie je de status van de aan- en verkopen die wij voor je uitvoeren. 

 

Het minimumbedrag dat wij hanteren is € 10.000. 

Wij rekenen voor het beheer namelijk een maandelijkse fee van 0,25% over de waarde van je portefeuille. 

Deze fee is benodigd om jou volledig te kunnen ontzorgen. 

Wij kunnen deze service helaas niet bieden om het moment dat je een lager bedrag wilt investeren.

De gebruikersnaam (is je e-mailadres) en het wachtwoord kan je zelf aanmaken op het moment dat je je registreert bij DXE op deze pagina.

Deze dien je ergens veilig op te slaan. 

De eerst volgende keer dat je dan inlogt met deze gegevens kun je onder de rubriek account je portefeuille inzien. 

Lukt dit niet, dan helpen we je graag verder.

Is iets niet helemaal duidelijk? Of heb je ergens problemen mee? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur op nummer: 085 8 226 226.

Stuur je liever een een e-mail? Dat kan naar: help@dxe.nl.

 

Dat is heel eenvoudig. Eerst maak je een account aan op onze website www.dxe.nl (Registreren). Als dit is gelukt, geef je in deze omgeving aan hoeveel Bitcoin je wilt aankopen. Wij nemen het hier dan over en zorgen dat de aankoop voor je wordt geregeld. Je ontvangt een e-mail zodra de transactie is uitgevoerd. Dit is te allen tijde terug te vinden in je account.

Lukt het aanmaken van een account niet, geen nood. Neem gerust contact met ons op (help@dxe.nl of 085 8226226). Wij helpen je dan verder.

DXE wil beleggen in cryptovaluta voor iedereen toegankelijk maken. Wij ontzorgen je hierin volledig en regelen alles voor je.

Wil je een Bitcoin of een andere munt kopen? Dan neem je gewoon even contact met ons op. Wij helpen je dan met het aanmaken van een account.

Zodra dit is gebeurd, geef je aan ons door wat je wilt kopen en hoeveel en wij regelen het verder.

De aangekochte munten worden vervolgens opgeslagen in je eigen portefeuille die door ons wordt beheerd. Uiteraard heb je op elk gewenst moment inzage in je portefeuille.

Wil je vervolgens iets verkopen? Dan geef je dit door in je eigen account middels het aanvragen van een nieuwe transactie. Kom je hier niet uit? Stuur ons dan een ticket, mail ons of bel ons. Wij helpen je graag verder.

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. DXE. Crypto made simple!

 

 • Wat is een blockchain?

  Een blockchain is een netwerk van computers dat gezamenlijk een digitaal boekhoudkundig systeem bijhoudt van de transacties die op het netwerk plaatsvinden. Deze boekhouding is niet besloten of in het bezit van een partij, maar openbaar en gezamenlijk bezit van alle gebruikers. Iedere gebruiker heeft de beschikking over de gehele boekhouding. 

  Wanneer één van de gebruikers met de boekhouding tracht te knoeien, dan wijkt zijn boekhouding af ten opzichte van alle andere boekhoudingen en dat wordt niet geaccepteerd. 

  De blockchain is veilig, snel, decentraal en betrouwbaar.

 • Wat zijn cryptovaluta?

  Cryptovaluta zijn digitale munten met daaraan gekoppeld een betalingssysteem.  Hiermee kan je snel (internationale) betalingen doen tegen lage kosten. De transacties zijn rechtstreeks van gebruiker naar gebruiker (peer-to-peer). Dus zonder tussenkomst van een tussenpersoon, zoals een bank. Jouw transacties zijn veilig en worden gecodeerd opgeslagen.  

 • Wat is Bitcoin?

  Bitcoin is de allereerste cryptomunt die is ontwikkeld in 2009. Deze munt is verreweg de grootste in zowel marktomvang als handelsvolume.

 • Zijn er nog meer cryptovaluta?

  Ja zeker. Er zijn momenteel meer dan 1.500 verschillende cryptovaluta waarin je kunt beleggen. Hiervan hebben we een groot deel van de de top 50 beschreven op onze website. Lees dit eens door en maak voor jezelf de keuze in welke munt je vertrouwen hebt en waarin je wilt beleggen.

  Wil je hier eerst meer informatie over, dan horen we je graag.

 • Kan ik bij DXE ook afgeleide financiële producten kopen of deelnemen in een ICO?

  Nee, dat is bij ons niet mogelijk. Wij beschouwen deze producten als te risicovol en bieden deze dus niet aan. 

 • Kan ik anoniem cryptovaluta kopen bij DXE?

  Nee dat is niet mogelijk.

  Wij zijn niet alleen wettelijk verplicht jouw identiteit te verifiëren, ook willen wij je een veilig netwerk bieden.   

 • Moet ik belasting betalen over mijn cryptovaluta?

  De waarde van je cryptovaluta dien je aan te geven als vermogensbestanddeel voor de Inkomstenbelasting in Box III (de box voor sparen en beleggen) onder de rubriek: ‘overige bezittingen’.

  Hierbij dien je de waarde in het economisch verkeer aan te houden. Dat is de koers van de cryptovaluta van 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet. Dus bij de aangifte Inkomstenbelasting 2017 dien je de koers van 1 januari 2017 als uitgangspunt te nemen.

  Is deze koers om welke reden dan ook niet vast te stellen, dan dien je de koers op het daaraan voorafgaande tijdstip te kiezen dat het dichtst bij de peildatum komt.

   

   

   

 • Geven jullie ook lezingen of presentaties over cryptovaluta?

  Ja dan doen wij zeker. Je kunt hierover bij ons informatie opvragen door een e-mail te sturen naar: info@dxe.nl. Wij zullen jouw verzoek dan zo spoedig mogelijk beantwoorden. 

 • Wat is een wallet?

  Je bewaart jouw geld in een portemonnee of op een bankrekening.

  Jouw cryptovaluta bewaar je in een digitale portemonnee die wallet wordt genoemd. 

  Wij beheren deze wallet voor jou.

 • Moet ik om te kunnen handelen eerst een wallet aanmaken?

  Dat hoeft bij DXE niet.

  Wij maken voor jou automatisch een wallet aan die wij ook beheren.

  In de klantomgeving waartoe je toegang hebt middels je 
  e-mailadres en wachtwoord, kan je te allen tijde jouw portefeuille inzien.

 • Kan ik mijn wachtwoord aanpassen?

  Je kunt je wachtwoord aanpassen.

  Je gaat naar je eigen accountomgeving en past het wachtwoord aan. 

  Vervolgens sla je de wijziging op. 

  Lukt dit niet, dan helpen we je graag.  

   

 • Wat is een 2 factor authenticatie

  Een 2FA (= twee factor authenticatie) houdt in dat eerst twee stappen gezet moeten worden om toegang te krijgen tot je portefeuille. Ten eerste vul je  jouw gebruikersnaam (= e-mailadres) en wachtwoord in en ten tweede vul je een code in die wordt gegenereerd met de Google Authenticator.

  Deze app kan je downloaden via de App store of Play Store op een PC, tablet of mobiele telefoon en genereert automatisch een code die je nodig hebt om in te kunnen loggen.

  Deze additionele inloghandeling hebben wij geïmplementeerd om de toegang tot jouw portefeuille nog een keer extra te beveiligen.

  W
  ij helpen je graag met het inregelen van de 2 factor authenticatie.

   

   

   

 • Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?

  Jouw persoonlijke informatie wordt alleen gebruikt om je identiteit vast te stellen. Wij vragen daarom om een kopie van je legitimatiebewijs alsmede een selfie aan te leveren. Daarnaast verifieren wij de tenaamstelling van jouw bankrekening zodra wij de over te boeken gelden hebben ontvangen. Dit alles ter bescherming van jouw account en ter voorkoming van identiteitsfraude.

  Wens je een bedrag van meer dan € 15.000 te beleggen, dan kunnen wij vragen om aanvullende informatie zoals een bewijs van adres (telefoonrekening, energierekening e.d.) of herkomst van gelden. 

  Wij beschermen deze gegevens zodanig dat deze documenten niet door een derde partij kunnen worden teruggevonden. 

  Op het moment dat je besluit je account te beëindigen, dan zullen jouw persoonlijke gegevens worden verwijderd. 

 • Worden mijn persoonlijke gegevens gedeeld met derden?

  Nee, deze worden niet gedeeld met derden. Tenzij wij op basis van de wet- en regelgeving door officiële instanties verplicht worden om gegevens te delen. Te denken valt bijvoorbeeld aan uitdrukkelijke verzoeken van de politie, de FIOD, de Belastingdienst of het ministerie van Justitie. 

 • Wat is een cooling-down periode?

  Het komt wel eens voor dat wij stuiten op een verdachte situatie. Om malafide orders zoveel als mogelijk uit te kunnen sluiten, kunnen wij gebruik maken van een zogenaamde cooling-down periode. Deze periode gebruiken wij om met klanten die het slachtoffer zijn geworden van frauduleuze praktijken contact op te nemen en maatregelen te nemen. In die tijd worden geen transacties uitgevoerd. Uiteraard houden wij jou van de voortgang volledig op de hoogte. 

 • Moet ik zelf alles regelen?

  Nee, dat hoeft niet. Dat regelt DXE voor je.

  Wij helpen je graag bij de aankoop en verkoop van cryptovaluta en het beheren van je portefeuille.

  Wij nemen dus alles voor je uit handen. Neem daarom contact met ons op via help@dxe.nl of 085 8 226 226 en we helpen je verder.

   

 • Waarom moet ik bij DXE een account aanmaken?

  Een account maak je aan voor je eigen gemak.
  Met dit account heb je te allen tijde inzage in je eigen portefeuille en zie je de status van de aan- en verkopen die wij voor je uitvoeren. 

   

 • Wat is het minimumbedrag voor het aankopen of verkopen van cryptovaluta?

  Het minimumbedrag dat wij hanteren is € 10.000. 

  Wij rekenen voor het beheer namelijk een maandelijkse fee van 0,25% over de waarde van je portefeuille. 

  Deze fee is benodigd om jou volledig te kunnen ontzorgen. 

  Wij kunnen deze service helaas niet bieden om het moment dat je een lager bedrag wilt investeren.

 • Hoe kan ik toegang krijgen tot mijn portefeuille?

  De gebruikersnaam (is je e-mailadres) en het wachtwoord kan je zelf aanmaken op het moment dat je je registreert bij DXE op deze pagina.

  Deze dien je ergens veilig op te slaan. 

  De eerst volgende keer dat je dan inlogt met deze gegevens kun je onder de rubriek account je portefeuille inzien. 

  Lukt dit niet, dan helpen we je graag verder.

 • Ik heb een vraag. Hoe kan ik jullie bereiken?

  Is iets niet helemaal duidelijk? Of heb je ergens problemen mee? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

  Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur op nummer: 085 8 226 226.

  Stuur je liever een een e-mail? Dat kan naar: help@dxe.nl.

   

 • Hoe kan ik Bitcoin kopen?

  Dat is heel eenvoudig. Eerst maak je een account aan op onze website www.dxe.nl (Registreren). Als dit is gelukt, geef je in deze omgeving aan hoeveel Bitcoin je wilt aankopen. Wij nemen het hier dan over en zorgen dat de aankoop voor je wordt geregeld. Je ontvangt een e-mail zodra de transactie is uitgevoerd. Dit is te allen tijde terug te vinden in je account.

  Lukt het aanmaken van een account niet, geen nood. Neem gerust contact met ons op (help@dxe.nl of 085 8226226). Wij helpen je dan verder.

 • Waarom DXE?

  DXE wil beleggen in cryptovaluta voor iedereen toegankelijk maken. Wij ontzorgen je hierin volledig en regelen alles voor je.

  Wil je een Bitcoin of een andere munt kopen? Dan neem je gewoon even contact met ons op. Wij helpen je dan met het aanmaken van een account.

  Zodra dit is gebeurd, geef je aan ons door wat je wilt kopen en hoeveel en wij regelen het verder.

  De aangekochte munten worden vervolgens opgeslagen in je eigen portefeuille die door ons wordt beheerd. Uiteraard heb je op elk gewenst moment inzage in je portefeuille.

  Wil je vervolgens iets verkopen? Dan geef je dit door in je eigen account middels het aanvragen van een nieuwe transactie. Kom je hier niet uit? Stuur ons dan een ticket, mail ons of bel ons. Wij helpen je graag verder.

  Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. DXE. Crypto made simple!

   

Registeren