Zcash

Zcash

 

Ticket symbol: ZEC
Hoeveelheid in omloop: 4.209.519

Wil je Zcash kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Zcash het kleine broertje onder de anonieme munten

Zcash (voorheen Zerocoin) is een onderneming die in 2016 een eigen blockchain heeft ontwikkeld en de gelijknamige virtuele munt heeft gelanceerd.

Het doel van Zcash is om een volledig geanonimiseerde munt in omloop te brengen. Hiertoe gebruiken zij de zogenaamde Zero Knowledge cryptografie (zk-SNARK), waardoor transactiebedragen en de betrokken partijen volledig anoniem blijven. 

Zcash is het kleine broertje van Dash en Monero die een veel hogere marktkapitalisatie kennen, een veel lagere kostenstructuur hanteren en inmiddels breed zijn geaccepteerd. 

Zcash kent geen open source structuur, maar is opgezet als een onderneming en is dus centraal gestuurd door een klein team, de Zcash Foundation, die de controle heeft over de ontwikkeling van het netwerk.

In de loop van de tijd worden er in totaal 21 miljoen munten in omloop gebracht, waarbij steeds een bepaald percentage van iedere uitgifte wordt toegekend aan de oprichters, investeerders, ontwikkelaars, werknemers en de foundation. Dit wordt de Founders Reward (oprichtersbeloning) genoemd. 

Zcash wordt ondersteund door een zeer sterk team, waaronder Roger Ver (ook wel Bitcoin Jesus genoemd), dat samenwerking heeft gezocht met Ethereum en Bitcoin.

Zo werken zij samen met Ethereum om op dit netwerk anonieme Smart Contracts te ontwikkelen. Daarnaast wordt samengewerkt met Bitcoin die gebruik wil maken van het zk-SNARK protocol om transacties op het netwerk te anonimiseren. Hiertoe is zowel een hardfork van de Bitcoin doorgevoerd (Bitcoin Private) als van de Zcash (ZClassic). Gezamenlijk zijn zij verder gegaan onder de naam Bitcoin Private.


Registeren