Waves

Waves

 

Ticket symbol: WAVES
Hoeveelheid in omloop: 100.000.000

Wil je WAVES kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Waves de gedecentraliseerde exchange (DEX).

Waves, opgericht in 2016 via een ICO, is een gedecentraliseerde exchange (DEX) waarop alles van waarde (fiat geld, cryptocurrency, aandelen) kan worden uitgegeven, opgeslagen en verhandeld. Een gebruiker kan zelfs razendsnel zijn eigen munt uitgeven (Custom token) die kan worden opgeslagen in de eigen wallet (Waves DEX).

De waarde van het activum dat op het netwerk wordt opgeslagen is gewaarborgd doordat de “echte” valuta hiervoor garant staat.

Dit laat zich als volgt verklaren. Stel dat iemand zijn Ether portefeuille wil bewaren op het Waves netwerk. Na het versturen van de Ethers ontvangt de gebruiker eenzelfde hoeveelheid waves Ethers (wETH). Deze wETH vertegenwoordigd dezelfde waarde als de echte valuta ETH.

Vervolgens kunnen deze weer heel snel worden geconverteerd naar een andere Waves valuta, bijvoorbeeld de wUSD. En deze kan op haar beurt weer worden omgezet naar USD.

Om te voorkomen dat zwart geld wordt witgewassen maakt Waves gebruik van zogenaamde fiat gateways. Dit zijn partijen die geautoriseerd zijn om fiat geld om te mogen zetten naar Waves geld en zorgdragen voor een KYC (Know Your Customer) en AML (Anti Money Laundering) compliance onderzoek bij de gebruikers. Zodoende wordt de instroom en uitstroom van fiat gelden naar en van het platform gecontroleerd.

Waves maakt gebruik van het zogenaamde Leased Proof of Stake protocol. 

In principe mogen de nodes met de grootste ‘stake’ (bezit) in WAVES het nieuwe block met transacties aan het netwerk toevoegen. Hiervoor ontvangen zij een  vergoeding in de vorm van WAVES. Maar bij dit protocol is het mogelijk dat gebruikers hun WAVES bezit ‘verhuren’ (lease) aan een (relatief kleine) node zodat deze de grootste node wordt en waarschijnlijk het block mag toevoegen aan het netwerk. Hiertoe wordt hij dan weer beloond. Deze beloning wordt dan naar rato gedeeld met de verhurende gebruiker.


Registeren