Verge

Verge

 

Ticket symbol: XVG
Hoeveelheid in omloop: 15.054.315.539
Maximale hoeveelheid: 16.555.000.000

Wil je Verge kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Verge waarborgt anonimiteit en privacy gebruikers

Verge (voorheen Dogecoin Dark) is gebaseerd op de blockchaintechnologie van Bitcoin. Hieraan heeft Verge een aantal nieuwe technologieën toegevoegd. Met als doel de anonimiteit en de financiële privacy van gebruikers te waarborgen en de veiligheid van het netwerk te garanderen. 

Voor het waarborgen van de anonimiteit en privacy maakt Verge gebruik van  verschillende algoritmes waaronder TOR. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van  het zogenaamde Wrath Protocol. Dit protocol laat gebruikers kiezen welke transacties op het netwerk zichtbaar mogen zijn en welke niet.

Hiermee is Verge een concurrent van Monero, Dash en ZCash. Maar Verge is wel de meest decentrale munt in het rijtje van geanonimiseerde virtuele munten. 

Verge is namelijk niet van te voren gemined, noch heeft er een ICO plaats gevonden. Sterker, de betrokken partijen bij het netwerk hebben geen Verge gekregen, maar moesten deze gewoon zelf kopen.

Daarnaast zijn niet alle munten in een keer uitgegeven. Het totaal aantal munten dat maximaal uitgegeven kan worden bedraagt 16,5 miljard. Tot en met 2017 zijn hiervan 12 miljard uitgegeven en worden er ieder jaar 1 miljard aan toegevoegd. Dit zorgt voor een spreiding over een grote groep beleggers in plaats van dat de macht weer in handen ligt van een kleine groep machtige beleggers (de zogenaamde Whales) die door hun overwicht de prijs van een cryptovaluta kunnen manipuleren.

Naast de waarborging van de anonimiteit en het decentrale karakter van de munt, kan Verge supersnel transacties uitvoeren door gebruik te maken van het Simple Payment Verification (SPV) systeem. Hiermee kunnen wat kleinere klanten verifiëren of hun transactie is verwerkt zonder eerst de hele blockchain  te hoeven downloaden. In plaats daarvan hoeven zij alleen de block headers te downloaden. 


Registeren