Tron

Tron

 

Ticket symbol: TRX
Hoeveelheid in omloop: 65.748.111.645
Maximale hoeveelheid: 100.000.000.000

Wil je Tronix kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Tron bedient de digitale entertainment industrie

In 2017 is de non-profit organisatie Tron Foundation opgericht door Justin Sun. Sun wordt gesteund door Jack Wa, de oprichter van de Ali Baba Group. 

Tron heeft de cryptocurrency Tronix (tickersymbool: TRX) via een Initial Coin Offering (ICO) gelanceerd. Hiervan zijn er direct 100 miljard van gemaakt, waarvan er momenteel tweederde in omloop zijn.

Tron richt zich op de digitale entertainment industrie, zoals gaming, social media en online muziek en films. Het doel van Tron is het decentraliseren van de digitale entertainment industrie waardoor content makers daadwerkelijk ook zelf verdienen en niet alles alleen maar naar de content providers zoals You Tube, Facebook en Apple vloeit.

Content providers maken namelijk heel veel winst voor het aanbieden van hun platform voor online entertainment, terwijl ze zelf geen content maken.

Op het Tron netwerk kan een content maker zelf Dapps en Smart Contracts ontwikkelen en zodoende het beheer en de distributie van hun applicatie in eigen beheer houden.

De cryptocurrency Tronix wordt op het netwerk gebruikt door content gebruikers om credits te kopen waarmee onder andere digitale wapens (Tour of Duty) of spelers (Fifa) gekocht dan wel verkocht kunnen worden. Een gebruiker heeft ook recht, onder bepaalde voorwaarden, op een deel van de winst van het netwerk. 

Een content gebruiker wordt eenmalig geverifieerd. Daarna kan hij op het Tron netwerk steeds aankopen en verkopen doen. Bij geen van de aangesloten content makers blijven de gegevens achter.


Registeren