Tether

Tether

 

Ticket symbol: USDT
Hoeveelheid in omloop: 2.607.140.346 
Maximale hoeveelheid: 2.830.109.502

Wil je Tether kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Tether de stable coin

In 2015 heeft Tether Limited de cryptomunt Tether gecreëerd. Gebaseerd op de Litecoin blockchain (voorheen Bitcoin blockchain) in combinatie met de Omni Layer Techniek. 

De naam is afgeleid van het Engelse werkwoord to tether hetgeen vastbinden betekent. 

En dat is precies wat deze cryptocurrency doet. Tether is namelijk een op een gekoppeld aan fiat geld zoals de Amerikaanse Dollar, de Europese Euro en de Japanse Yen (waarbij de USDT op dit moment verreweg te belangrijkste variant is). 

Met andere woorden Tether heeft altijd dezelfde waarde als het onderliggende fiat geld, de US Dollar. Hierdoor worden enorme koersschommelingen voorkomen die zo kenmerkend zijn voor alle andere crypto munten. Tether heeft dus altijd een stabiele koers, is niet winst- of verliesgevend en wordt daarom ook wel de Stable Coin genoemd. 

Het Omni Platform maakt het mogelijk dat iedere keer als er fiatgeld wordt ontvangen, nieuwe Tethers worden uitgegeven of worden ingetrokken als Tethers weer worden omgewisseld in fiatgeld. Er zijn dus altijd evenveel Tethers in omloop als er fiatgeld op de fondsenrekening staat van de onderneming. 

Tether is geen geanonimiseerde munt. Op het moment dat een belegger Tethers wil kopen, dient eerst zijn identiteit geverifieerd te worden. Dit ter voorkoming dat gelden worden witgewassen of dat personen met een dubieuze achtergrond in het bezit komen van Tethers.


Registeren