Stratis

Stratis

 

Ticket symbol: STRAT
Hoeveelheid in omloop: 98.908.149

Wil je STRAT kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Stratis als BaaS Platform

Stratis (2016) is een blockchain-as-a-service (BaaS) platform om ondernemingen te adviseren en assisteren bij het ontwikkelen, testen en implementeren van applicaties op een private blockchain. Hierbij maakt Stratis gebruik van sidechains. Iedere onderneming kan zodoende zijn eigen blockchain bouwen gekoppeld aan de corechain van Stratis. Het hoofdnetwerk wordt hierdoor niet extra belast. Dit in tegenstelling tot het Ethereum platform dat regelmatig flink te lijden heeft na een introductie van een succesvolle app (killer app).

De applicaties (Smart Contract, Dapps, ICO’s) worden geschreven in de programmeertaal C# (C Sharp), de taal die wereldwijd het meeste wordt gebruikt en onderdeel is van het Microsoft .NET Framework. Dit Framework zorgt ervoor dat diverse programma’s zonder fouten met elkaar kunnen communiceren, waardoor gegevens onderling uitgewisseld kunnen worden. 

De token van het netwerk is STRAT en is gebaseerd op het het Proof of Stake Protocol. Iedere bezitter ontvangt voor het ‘Staken’ (vasthouden van de token in de wallet) een rentevergoeding.
De functie van de token is om de transactiefee van de miners te betalen en het netwerk te beveiligen.

Er bestaat ook een Stratis Academy. Dit online kenniscentrum is opgezet om  software- en applicatieontwikkelaars te helpen bij het leren programmeren van blockketens en applicaties.Registeren