Stellar Lumens

Stellar Lumens

 

Ticket symbol: XLM
Hoeveelheid in omloop: 18.759.623.461
Maximale hoeveelheid: 104.045.664.101

Wil je Lumen kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Stellar Lumens het netwerk voor internationale microbetalingen

In 2014 is Stellar Lumens opgericht door Jed MacCaleb met de Lumen (tickersymbool: XLM) als cryptocurrency. Jed heeft een zeer sterk cryptoteam achter zich.

Het doel van Stellar is op een snelle, goedkope en veilige manier elke valuta of cryptovaluta snel te kunnen verhandelen of te versturen. Indien een partij in Euro’s wil betalen, maar de tegenpartij wil de gelden in Dollars ontvangen, dan wisselt het netwerk van Stellar de Euro’s om naar Dollars tegen de meest gunstige koers.

Het decentrale Stellar netwerk is dus geschikt om internationale (micro-) betalingen te doen. Hiermee is het een alternatief voor Ripple en wordt het ook wel Ripple 2.0 genoemd. Immers Ripple heeft gekozen voor een gecentraliseerde structuur, hetgeen indruist tegen de basisprincipes van de blockchain technologie. Vandaar dat Stellar gekozen heeft voor een decentrale opzet.

Naast het uitvoeren van internationale betalingen kunnen er op het netwerk Smart Contracts worden ontwikkeld.

De Lumens zijn nodig om transacties op het netwerk te kunnen uitvoeren. De transactiekosten zijn echter heel laag.

In totaal worden er 100 miljard Lumens uitgegeven verspreid over 10 jaar. 5% wordt hiervan gereserveerd voor de twee Stellar organisaties: Stellar.org (non-profit organisatie) en de Stellar Development Foundation. Dit ter dekking van de kosten voor doorontwikkeling van het netwerk.

Stellar heeft onder andere IBM en Deloitte als partners en kan daarmee op een toenemende belangstelling bij beleggers rekenen.Registeren