Qtum

Qtum

 

Ticket symbol: QTUM
Hoeveelheid in omloop: 88.664.516
Maximale hoeveelheid: 100.664.516

Wil je QTUM kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Qtum het platform voor ondernemingen

Qtum uitgesproken als quantum, is een non-profit organisatie uit Singapore die via een ICO in 2017 de digitale munt QTUM heeft gelanceerd. Inmiddels is 51% van de in totaal 100 miljoen QTUM uitgegeven.

Qtum is een op ondernemingen gericht platform die de voordelen van het Bitcoin protocol (betrouwbaarheid en stabiliteit) combineert met de voordelen van het Ethreum netwerk (flexibiliteit) om Smart Contracts en Dapps te bouwen op haar eigen Quantum netwerk.
Een aantal grote Chinese investeerders heeft vertrouwen in Qtum en staat dan ook volledig achter dit netwerk.

Het doel van het netwerk is het implementeren van het Value Transfer Protocol. Dit protocol zorgt ervoor dat dagelijkse bedrijfsprocessen sneller en efficiënter worden ingeregeld. De werkzaamheden die kunnen worden gestandaardiseerd worden uit handen genomen van medewerkers en overgedragen aan machines of robots, zodat deze medewerkers meer waardevoller werkzaamheden kunnen verrichten.

Daarnaast maakt Qtum gebruik van het Single Payment Protocol. Hierdoor is  het mogelijk dat lichte wallets gebruikt kunnen worden om Smart Contracts uit te voeren, zonder dat eerst de volledige blockchain gedownload hoeft te worden.Registeren