Power Ledger

Power Ledger

 

Ticket symbol: POWR
Hoeveelheid in omloop: 373.406.633
Maximale hoeveelheid: 1.000.000.000

Wil je POWR kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Power Ledger het energie uitwisselingsplatform

Power Ledger is een Australische onderneming opgericht in mei 2016. De onderneming biedt een energie uitwisselingsplatform op de blockchain.

Hierbij wordt gebruikt gemaakt van applicaties waardoor een overschot aan hernieuwbare energie verhandeld kan worden tussen consumenten en producenten en consumenten onderling. 

Consumenten die bijvoorbeeld energie opwekken middels zonnecellen die op hun dak liggen, hebben vaak een overschot en kunnen deze nu rechtstreeks verhandelen, zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

De blockchain zorgt ervoor dat energietransacties kunnen worden getraceerd en gecombineerd met financiële transacties.

Hierdoor wordt het mogelijk dat deelnemers kunnen beslissen aan wie zij hun overtollige energie willen verkopen en tegen welke prijs.

Het Power Ledger Ecosysteem functioneert op twee blockchain lagen, de Ethereum blockchain en de blockchain voor particuliere consortia.

Ook maakt het netwerk gebruik van twee tokens. De POWR en de SPARKZ. De tokens hebben ieder hun eigen functie en zijn beide ERC-20 tokens, dus gebaseerd op het Ethereum netwerk. Hierop worden de meeste applicaties gebouwd.

POWR-tokens bieden toegang en gebruik tot het netwerk en vormen dus de brandstof van het netwerk.

SPARKZ-tokens maken de transacties op het netwerk mogelijk. Met de SPARKZ kan dus elektriciteit worden gekocht en verkocht en zijn gekoppeld aan de koers van de lokale fiat valuta. Maar zijn niet verhandelbaar op de exchange.

Met Power Ledger krijgt een deelnemer toegang tot goedkope, duurzame energie en wordt energieverspilling verminderd. Registeren