Omise Go

Omise Go

 

Ticket symbol: OMG
Hoeveelheid in omloop: 102.042.552
Maximale hoeveelheid: 140.245.398

Wil je OMG kopen en verkopen? Neemt dan contact op met je DXE accountmanager.

Omisse Go financieel handelsplatform

Omise Go heeft via een ICO in 2017 de digitale cryptocurrency OMG gelanceerd.
De ICO is gebouwd op het Ethereum netwerk. Niemand minder dan Vitalik Buterin (oprichter van Ethereum) ondersteunt dit project.

Het doel van Omise Go is het opzetten van een openbaar financieel handelsplatform voor iedereen om online, real time en peer-to-peer (internationale) betalingen te kunnen doen.

Iedereen
Op dit moment zijn er 2,5 miljard mensen uitgesloten van het (internationale) betalingsverkeer vanwege corruptie in het land of een gebrekkige IT-infrastructuur.  Maar deze mensen moeten volgens Omise Go ook financiële transacties kunnen doen. 
Niemand mag van het betalingssysteem worden uitgesloten.
Omise Go wil iedereen voorzien van een mobiele wallet, aangezien de meeste mensen hoe arm ze ook zijn toch in het bezit zijn van een mobiele telefoon.

Peer-to-peer
Een transactie moet zonder tussenkomst van een trusted third party worden uitgevoerd. 
Zo hoeft een bank hier niet tussen te zitten, waardoor een transactie sneller, veiliger en goedkoper kan worden uitgevoerd.
Dit alles gebaseerd op de slogan van Omise Go: ”Unbank the Banked” (schakel de tussenpersoon in het betalingsverkeer uit).

Andere concurrenten van Omise Go naast banken zijn Paypal, Alipay, Visa en MasterCard.

Het grote verschil met deze partijen is dat Omise Go een open betalingssysteem heeft en de andere genoemde partijen een gesloten betalingssysteem hebben. Technisch gezien zijn deze systemen makkelijk aan elkaar te koppelen, maar geen van de partijen wil dat.

Dit om transacties op het eigen netwerk te houden en de inkomsten in stand te houden.  
In de toekomst wil Omise Go uitgroeien tot een gedecentraliseerde exchange waarop alle transacties (fiat geld, andere cryptocurrency, loyalty points) mogelijk zijn. Nu is het vaak lastig om een bepaalde cryptovaluta rechtstreeks te kopen of te betalen met fiat geld.

Omise Go wil dit probleem oplossen. Registeren