NEO

NEO

 

Ticket symbol: NEO
Hoeveelheid in omloop: 65.000.000
Maximale hoeveelheid: 100.000.000 

Wil je NEO kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

De schaalbaarheid van NEO 

De Chinese onderneming Onchain opgericht door Da Hongfei en Tony Tao heeft  in 2014 de virtuele munt Antshares ontwikkeld. In 2017 is de naam veranderd in NEO. Eigenlijk is NEO geen cryptomunt, maar wordt het beschouwd als een crypto-equity, net als de Ether van Ethereum. NEO wordt ondersteund door de Chinese overheid.

Op het netwerk worden met name Smart Contracts en Dapps ontwikkeld in diverse programmeertalen. Daarnaast heeft het als groot voordeel dat het netwerk schaalbaar is. In de toekomst verwacht men 10.000 transacties per seconde aan te kunnen.

Voorts zegt Onchain dat het quantum proof is. Het netwerk is volgens eigen zeggen beveiligd tegen eventuele (toekomstige) aanvallen van quantum computers.


NEO-Gas

NEO-Gas is een soort verbruiksheffing.

Deze kosten worden in rekening gebracht op het moment dat aanspraak wordt gemaakt op het netwerk of rekenkracht wordt onttrokken aan het netwerk. Dit gebeurt als partijen op het NEO-platform Smart Contracts of Dapps bouwen. NEO brengt (dus) geen transactiekosten in rekening. De reden dat het gebruik van het netwerk in Gas wordt afgerekend  is omdat de hoogte van de verbruikskosten vast dient te liggen en niet afhankelijk mag zijn van de marktwaarde van NEO, die erg volatiel is. 

Beleggers die NEO’s in hun wallet laten staan (‘Staken’) ontvangen juist Gas, omdat zij hiermee de rekenkracht van hun computer ter beschikking stellen aan het netwerk. 

NEO-Gas is apart te verhandelen van de cryptomunt NEO en heeft ook een aparte notering op diverse exchanges.


Registeren