NEM

NEM

 

Ticket symbol: XEM
Hoeveelheid in omloop: 19.200.500
Maximale hoeveelheid: 8.999.999.999

Wil je XEM kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

NEM de slapende reus

In 2015 heeft NEM de cryptovaluta XEM gelanceerd. In totaal komen er maximaal 8.999.999.999 XEM in omloop.

NEM staat voor New Economy Movement en heeft een eigen blockchain platform ontwikkeld.

De NEM-blockchain is door gebruikers aan te passen en wordt daardoor bruikbaar voor bijna elke zakelijke toepassing (het zogenaamde Smart Asset System). De toepassingen kunnen zijn het opslaan en verzenden van allerlei documenten (contracten, akten), het registreren van transacties, het maken van Smart Contracts en het doen van betalingen.

NEM maakt gebruik van het POI Algoritme (Proof of Importance) en werkt met het Eigen Trust ++ reputatiesysteem om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen. Het netwerk is heel snel en kan duizenden transacties per seconde aan.

Proof of Importance Algoritme
Het bevestigen van transacties is voorbehouden aan de belangrijkste nodes en gebaseerd op de zogenaamde Harvesting techniek.

Node
Een node is een deelnemer aan het netwerk die zijn computer hieraan heeft gekoppeld, een geïntegreerde wallet heeft en in het bezit is van de volledige kopie van de gehele blockchain.

Harvesten
Iedere keer dat een node een bericht krijgt dat een transactie heeft plaatsgevonden, dient hij dit te communiceren met alle andere nodes binnen het netwerk.

Zodra iedereen akkoord is, zal de transactie worden uitgevoerd en toegevoegd aan de blockchain.

De nodes krijgen hiervoor een beloning in de vorm van XEM.

Hoe hoger de reputatie van de node, hoe meer geld deze kan verdienen.

De reputatie van een deelnemer is met name afhankelijk van de hoeveelheid XEM die hij bezit (Vested Money), het aantal transacties dat hij heeft gedaan en hoe lang hij al aan het netwerk deelneemt.

Dit ter voorkoming dat onjuiste informatie wordt gedeeld op de NEM- blockchain of dat minder belangrijke deelnemers de transacties kunnen valideren (Eigen Trust ++ reputatiesysteem).Registeren