Nano

Nano

 

Ticket symbol: XRB
Hoeveelheid in omloop: 133.248.289
Maximale hoeveelheid: 133.248.290

Wil je Nano kopen en verkopen?  Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Nano iedere deelnemer zijn eigen blockchain

Op 1 februari 2018 is Raiblocks hernoemd in Nano (Raiblocks bestond al in 2014).  Nano is puur en alleen een digitaal betaalmiddel. 

Het team heeft niet de intentie om Smart Contracts of Dapps te bouwen op het netwerk. 

Dit alles onder het motto: ‘Do one thing, and do it well’.

Het betaalmiddel van Nano is de XRB waarvan er maximaal 133 miljoen kunnen en zijn uitgegeven, waardoor er geen inflatie kan ontstaan. 

Nano werkt niet met één blokchain maar met velen. Iedere deelnemer aan het netwerk heeft zijn eigen blockchain (accountchain). Dit systeem wordt block lattice genoemd en werkt op basis van het DAG-Algoritme (Directed Acyclic Graph Algorithm). Dat houdt in dat deelnemers elkaars transacties op het netwerk dienen te bevestigen. Een deelnemer dient eerst zelf twee transactie te bevestigen, voordat hijzelf een transactie kan doen. Er zijn dus slechts twee stemmen nodig om een transactie goed te keuren in plaats van dat het hele netwerk ingeschakeld dient te worden.

Daarnaast heeft elke transactie een eigen block. Elk nieuw block vervangt het vorige block op de accountchain. Hierdoor wordt niet de gehele transactiegeschiedenis bijgehouden, maar alleen het saldo van de transacties. 

Deze techniek zorgt voor een welhaast onbeperkte schaalbaarheid en dus snelheid van het netwerk, zodat er geen transactiekosten in rekening hoeven te worden gebracht. Het netwerk werkt ook veel energie-efficiënter, omdat er geen miners nodig zijn om transacties goed te keuren.

Dus er hoeven geen dure computers met enorme rekenkracht te worden aangeschaft om transacties te kunnen goedkeuren. 

Hiermee kan Nano uitgroeien tot een zeer geduchte concurrent van Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin. Registeren