Icon

Icon

 

Ticket symbol: ICX
Hoeveelheid in omloop: 387.431.340
Maximale hoeveelheid: 400.228.740

Wil je Icon kopen en verkopen?  Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Icon Koreaanse munt

Einde 2017 heeft de Koreaanse fin-tech onderneming Dayli Financial Group, Icon opgericht. De hieraan gekoppelde virtuele munt heet ICX.

Het doel van Icon is “To hyperconnect the world”. Het probleem is namelijk dat iedere cryptocurrency zijn eigen blockchain heeft die niet met een andere blockchain kan communiceren.

Nu heeft Icon via de loopchaintechnologie een hoofd blockchain ontwikkeld die kan communiceren met iedere bestaande blockchain.

Door via Icon nu de eigen blockchain te koppelen aan een andere blockchain kan door middel van Smart Contracts waarde of informatie snel en veilig tussen de blockchains worden uitgewisseld.

Deze koppeling is zeer interessant voor partijen zoals ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, banken e.d.

Een toepassing van deze koppeling tussen blockchains is het eenmalige identificatieproces. Op het moment dat een persoon zich identificeert op de ene blockchain kan dezelfde persoon zich aanmelden op een andere blockchain zonder zich weer opnieuw te hoeven identificeren.

Een land dat al gebruik maakt van een dergelijk identificatiesysteem is Estland.

Deze Baltische staat is het meest gedigitaliseerde land ter wereld waar allerlei instanties in een gekoppeld systeem (main net) al informatie en waarden met elkaar uitwisselen.Registeren