Bitcoin Gold

Bitcoin Gold

 

Ticket symbol: BTG
Hoeveelheid in omloop: 17.185.149
Maximale hoeveelheid: 17.185.149

Wil je Bitcoin Gold kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Het ontstaan van Bitcoin Gold

In oktober 2017 heeft er een hardfork (afsplitsing) van de Bitcoin plaatsgevonden. Uit deze afsplitsing is Bitcoin Gold ontstaan.

Bitcoin bezitters kregen eenzelfde hoeveelheid Bitcoin Gold als ze bezaten in Bitcoin.

Het afsplitsen had in dit geval niets te maken met de overtuiging dat de  transactiesnelheid verhoogd moest worden, zoals bij Bitcoin Cash, maar vanuit het idee dat het miningproces weer gedecentraliseerd moest worden.

In de loop van de tijd was er teveel centralisatie ontstaan. Het minen van de Bitcoin vergt namelijk steeds meer rekenkracht en dus snellere, duurdere hardware om de transacties te mogen blijven goedkeuren. Dit betekende dat de macht steeds meer in handen kwam van een paar dominante, met name Chinese, miners.


De afsplitsers vinden dat iedere computer moet kunnen minen en dat dit niet de privilege moet zijn van een select groepje vermogende miners.

Immers de basisgedachte van Satoshi Nakamoto is dat iedere deelnemer eigenaar is van het netwerk en niet slechts in eigendom van enkele partijen.

Hierop besloten zij gebruik te maken van een ander algoritme (Equihash) waardoor het verschil in rekenkracht tussen de miners drastisch werd verkleind.

Hierdoor is het miningproces weer decentraal geworden en beschouwen de oprichters Bitcoin Gold als beter goud dan de Bitcoin zelf.Registeren