Binance Coin

Binance Coin


Ticket symbol: BNB
Hoeveelheid in omloop: 114.041.290
Maximale hoeveelheid: 194.972.068

Wil je Binance Coins kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Binance Coin betaalmiddel voor transactiekosten

De cryptovaluta Binance Coin (BNB) is uitgegeven door Binance. Dit is een handelsplatform voor cryptovaluta opgericht op 14 juli 2017 en gevestigd in Japan (voorheen China). De digitale munt is gebouwd op het Ethereum platform en er zijn er in totaal 200 miljoen van in omloop gebracht.

De uitgifte vond plaats via een ICO, waarbij 50% van de munten op de markt is gebracht, 40% is naar het team gegaan en 10% is ondergebracht bij Angel Investors (dit zijn investeerders die grote hoeveelheden cryptovaluta kopen).  

Het aantal in omloop gebrachte BNB’s wordt in de loop van de tijd verlaagd naar 100 miljoen stuks. Dit om de waarde van de munt te ondersteunen.

Dit doet Binance door per kwartaal 20% van zijn winst te reserveren om BNB’s in de markt op te kopen en deze vervolgens te ‘verbranden’. 

Momenteel zijn er nog ruim 116 miljoen in omloop.

De BNB heeft een functie: het is een betaalmiddel om de transactiekosten te verlagen.

Op het handelsplatform van Binance kunnen cryptovaluta worden gekocht dan wel verkocht waarvoor de exchange transactiekosten in rekening brengt.

Deze transactiekosten kunnen worden betaald in de cryptovaluta zelf of met de BNB. Zodra met BNB wordt betaald, halveren de transactiekosten naar 0,1%. 

Zeker bij wat grotere transacties kan aardig wat geld worden bespaard. De korting neemt echter in de loop van de jaren af.

In het 2e jaar bedraagt de korting nog 25%, in het 3e jaar 12,5% en in het 4e jaar 6,75%. Vanaf het 5e jaar wordt geen korting meer verleend.

Het ligt in de bedoeling dat met de BNB in de toekomst deelgenomen kan worden aan ICO’s die op het platform worden uitgegeven en dat de munt gaat fungeren als Gas.Registeren