Augur coin

Augur coin

 

Ticket symbol: REP
Hoeveelheid in omloop: 11.000.000

Wil je Augur kopen en verkopen? Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

Augur de toekomstige zoekmachine

Augur coin (REP) is opgericht in 2014 en is een gedecentraliseerd netwerk voor het voorspellen van uitkomsten van een toekomstige gebeurtenis of voor het doen van weddenschappen.

De inzet van de deelnemers wordt share genoemd en wordt vastgelegd in een Smart Contract. Na de gebeurtenis rapporteren de deelnemers op het netwerk de uitkomst. Dit wordt dus niet door een centrale autoriteit bepaald, maar door alle deelnemers.

Degene die wint krijgt uitbetaald in de cryptotoken van Augus, de REP (Reputatie). Degene die verliest, is zijn REP’s kwijt.

De REP is gebouwd op het Ethereum netwerk en er zijn er 11 miljoen van in omloop gebracht.


Op dit moment is Augur nog een soort gokplatform, maar er zijn al veel serieuzere toepassingsmogelijkheden bedacht. Denk hierbij eens aan een huisarts die een diagnose vaststelt voor een patiënt, maar erg twijfelt over de beste behandelingsmethode. Dan kan hij via dit platform andere doctoren raadplegen wat zij zouden doen.

Zo kan het platform op termijn uitgroeien tot een soort zoekmachine gebaseerd op het principe van the Wisdom of the Crowds (de wijsheid van de massa). Dit houdt in dat een grote groep beter is staat is om een correcte voorspelling te doen, dan dat een enkeling dat kan.Registeren