EOS

EOS

 

Ticket symbol: EOS
Hoeveelheid in omloop: 896.149.492
Maximale hoeveelheid: 900.000.000

Wil je EOS kopen en verkopen?  Neem dan contact op met je DXE accountmanager.

EOS vernieuwend

De oprichter van de onderneming Block One, Daniel Larimer, heeft in 2017 de cryptocurrency EOS ontwikkeld (uitgifte maximaal 100 miljard). Daniel was verantwoordelijk voor een aantal vernieuwende blockchaintechnologieën.

Op het netwerk van EOS kunnen Dapps worden gebouwd, net als bij Ethereum. Maar op het netwerk van EOS kunnen de Dapps worden gebouwd in iedere denkbare programmeertaal. Op het Ethereum netwerk kan alleen worden geprogrammeerd in Solidity. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde Delegated Proof of Stake. Hetgeen inhoudt dat EOS-bezitters mogen stemmen voor Witnesses. Deze Witnesses mogen dan weer beslissingen nemen over de richting waarin het platform zich zou moeten ontwikkelen.

Omdat er niet gemined hoeft te worden, kent EOS geen transactiekosten. Aangezien bij EOS tegelijkertijd meerdere transacties kunnen worden verwerkt, kan het netwerk theoretisch honderdduizenden transacties per seconde aan. De schaalbaarheid is dus aanzienlijk. Echter EOS dient zich nog te bewijzen. Veel van de genoemde voordelen zijn beloftes (informele verificatie), maar de praktijk zal uit moeten wijzen of deze beloftes ook waargemaakt kunnen worden.

Toch wordt EOS beschouwd als een grote concurrent voor Ethereum. 


Registeren